Meer ruimte in je kleerkast!
11 september 2017 Kleding, Maggy

Deze temperatuur-shock is het ideale moment om je kast eens goed onder handen te nemen…

Heb jij het ook moeilijk om iets weg te halen uit je kast? Tal van redenen om iets niet weg te gooien? Toch zijn er spullen die je al enkele seizoenen niet meer hebt aangedaan… Tips om je kast een beetje gebruiksvriendelijker te maken? Aan de slag ermee!

 • Hang enkel in je kast:
  1. kleren die passen: dus de juiste huidige maat, niet enkel kleren die passen bij je droomgewicht. Het kan echter een leuke stimulans zijn voor jezelf wanneer je de kleren verzamelt die zullen passen wanneer je dat extra zomerkilootje afgevallen bent. Hang deze apart, maar goed in het zicht, zodat je er steeds door verleid wordt!
  2. kleren waar je je goed in voelt: bijvoorbeeld geen kledij die jouw gevoelige zone (ja, deze heeft iedereen!) te veel benadrukt, waardoor je je onzeker gaat voelen.
  3. kleren die aangepast zijn aan jouw lichaam: een broek die je enkel met torenhoge hakken kan dragen omdat ze eigenlijk te lang is of mouwen die je steeds moet oprollen omdat ze te lang zijn? Of een kleedje dat net wat pittiger zou zijn moest het een half zoompje korter zijn? Maak hier komaf mee door ze binnen te brengen bij een retouche-atelier of een familielid dat goed kan naaien.
  4. kleren die je huidige imago ondersteunen: door de jaren heen ben je veranderd. Je bent geen puber meer, maar wel jongvolwassene. Je bent nu geen student meer, maar staat nu als werkende moeder in het leven. Je bent net op pensioen en werd net grootmoeder. Welke ingrijpende verandering dan ook, het heeft een impact op je garderobe. Kwaliteit, stijl, comfort, kies welke criteria voor jouw huidige situatie belangrijk zijn.

 

 • Door ENKEL deze selectie te laten hangen in je kast, krijg je een overzicht van wat je ECHT draagt.
 • Wat met de rest? Daar hoef je niet meteen een radicale beslissing over te nemen! Stop de overige kledij in een doos, onderaan of bovenaan in je kast, zodat ze steeds binnen handbereik blijft! Maar je zal zien, als je bovenstaande tips eerlijk hebt gevolgd, zal je hoogstwaarschijnlijk de doos niet meer openen…
Terug naar overzicht